VIDEO: U promotivnom spotu za turizam Filipina korišćeni snimci drugih zemalja

Filipinska reklamna agencija izvinila se zbog korišćenja snimaka drugih zemalja u promotivnom turističkom videu, prenosi BBC.
U kampanji su korišćeni snimci pirinčanih polja u Indoneziji, peščanih dina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sletanja aviona u Švajcarskoj.
Agencija "DDB Philippines" izvinila se zbog "nesrećnog propusta". Filipinska ministarka za turizam Kristina Garsija Frasko rekla je da za snimanje videa nisu korišćena javna sredstva.
Frasko je rekla da je ministarstvo turizma tražilo potvrdu reklamne agencije "DDB Philippines" da su materijali korišćeni u videu njihovi sopstveni i originalni. Prema njenim rečima, "u svim ovim prilikama DDB je više puta uveravao da su izvor i vlasništvo svih materijala u redu".
 
 
Sporni video napravljen je kao deo kampanje "Love the Philippines" vredne 900.000 dolara, koja je pokrenuta krajem juna. Korišćenje videa iz drugih zemalja prvo je otkriveno analizom francuske novinske agencije AFP i filipinskog blogera Sasa Roganda Sasota.
 
Ministarka je najavila da će njeno odeljenje osigurati da "DDB Philippines" preuzme odgovornost za video. 
 
"DDB Philippines" sa svoje strane je naveo da je korišćenje arhivskih snimaka u snimcima raspoloženja standard u industriji oglašavanja, ali se izvinio zbog korišćenja stranih videa u ovom slučaju. 
 
"Upotreba stranih snimaka u kampanji koja promoviše Filipine krajnje je neprikladna i kontradiktorna ciljevima", priznala je agencija.
 
Snimak je u međuvremenu uklonjen.
  • Јулка

    03.07.2023 15:03
    Па и АВ је излазио из туђег фрижидера у промотивном споту можда је теглу са краставцима брендирао Богољуб пошто незнамо да направимо фрижидер у краставце се разумемо ко баба у репу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja