Svaki peti iz Srbije odbijen za vizu za SAD: Evo kakav je slučaj sa drugim zemljama

Na zvaničnom sajtu US Departmenta objavljeni su podaci o tome koliko je procenata zahteva za vizu za Sjedinjene Američke Države odbijeno u 2022. godini.
Svaki peti iz Srbije odbijen za vizu za SAD: Evo kakav je slučaj sa drugim zemljama
Foto: Pixabay
Statistika je objavljena po državama iz kojih su zahtevi pristizali, a navodi se da je tokom prošle godine odbijeno 19,45 odsto zahteva iz Srbije, prenosi N1.
U zvaničnom dokumentu ističe se da je iz Bosne i Hercegovine odbijeno skoro 20 odsto, iz Hrvatske 5,56 odsto, iz Slovenije 13,5 odsto, Severne Makedonije 26 odsto, a iz Crne Gore 34 odsto. 
Ističe se i da je sa Kosova odbijeno gotovo 18 odsto zahteva za vizu za SAD.
 
Na spisku postoje i zemlje sa nula procenta, odnosno onima kojima nije odbijen nijedan zahtev ili nisu ni tražili vize. To su Andora, San Marino, Severna Koreja, Monako i Maršalska Ostrva.
 
Najmanji procenat odbijanja imaju Argentina - 3,66 odsto, Austrija - sedam odsto, Barbados - 6,5 odsto, Bruneji - 5,4 odsto, Švajcarska - tri odsto, Papua Nova Gvineja pet odsto, Gvatemala 5,45 odsto, Island 3,24 odsto, Izrael 2,2 odsto, Tajvan pet odsto.
 
Jedina zemlja kojoj su odbijeni svi zahtevi za vize u SAD je Mikronezija sa 100 odsto, a posle nje sledi Mauritanija sa 89 odsto.
 
Među državama sa velikim procentom odbijanja viza su Senegal sa 66 odsto, Avganistan 52 odsto, Burundi 69 odsto, Kanada 58 odsto, Čad 69 odsto, Kuba 56 odsto, Džibuti 74 odsto, Nauru 66 odsto, Gvineja Bisao 61 odsto, Iran 54 odsto, Ruanda 62 odsto, Jemen 56 odsto...
  • Драган

    19.09.2023 06:17
    Jasna
    Јасна расистичка политика потомака (и актуелних) робовласника, колонизатора, расиста, глобланих разбојника и лопурдфа.
  • A sto oni kazu

    17.09.2023 09:30
    da Vi ne mozete u Ameriku?
    A jos kada saznamo koga odbijaju a koga ne, ko sme a ko ne sme u Ameriku, shvaticemo sta znace sve ovdasnje lazi i za sta one sluze i ko to sve finansira?
  • Realista

    17.09.2023 09:20
    statistika
    Stvarna situacija je mnogo gora jer je svaki drugi stanovnik srbije koji ima nameru da ode turistički u SAD odbijen jer se tu ubrajaju i imigracijone i radne vize. Prosto, Srbija je na listi zemalja visokog rizika nelegalne imigracije i ako nemate čvrste garancije da ćete se vratiti (u smislu registrovane bračne zajednice gde supružnik i jedno dete ostaje u Srbiji, da imate višegodišnje zaposlenje u državnoj službi sa prosekom plate iznad republičnog proseka, imovinu i dovoljno deviza, 100$ po danu boravka ili privatnu firmu sa milionskim godišnjim obrtom) nemojte ni pokušavati da aplicirate za B1/B2. To su vam sveži podaci iz ambasade. Procenti ništa ne govore jer na primer Indijci imaju isti procenat podnošenja aplikacija i odbijenih ali i dalje 50.000 Indijaca godišnje naseli SAD dok jedva 500 srba dobiije nekakve vize...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.