Objavljena lista deset najčistijih aerodroma na svetu, japanski dominiraju

U Aziji se nalaze najčistiji aerodromi - bar tako pokazuje istraživanje koje je sprovela organizacija za ocenjivanje avio-kompanija "Skajtreks".
Objavljena lista deset najčistijih aerodroma na svetu, japanski dominiraju
Foto: Pixabay
Od deset aerodroma koji se smatraju najčistijim, na listi se nalazi samo jedan u Evropi.
 
Kako prenosi Euronews, lista se gotovo u potpunosti sastoji od aerodroma koji se nalaze u Aziji. Izuzetak je onaj u Cirihu, u Švajcarskoj, koji se nalazi na desetoj poziciji. 
Aerodrom "Haneda" u Tokiju zauzeo je prvo mesto kao najčistiji aerodrom na svetu. "Skajtreks" je pohvalio čistoću podova, sedišta, javnih površina i toaleta. 
 
"Posle pandemije kovida19, standardi čistoće aerodroma postali su mnogo važniji za klijente. Aerodromi koji održavaju ove najviše standarde dobro su predstavljeni u rezultatima čistoće aerodroma", navodi se.
Haneda prednjači ne samo na globalnom nivou, već i u Japanu. Zapravo, ova azijska nacija zauzima četiri mesta na listi, sa "Centrair" u Nagoji na petom mestu, "Narita" u Tokiju na šestom i Kansai na sedmom mestu.
 
Izvan Japana, ali i dalje čvrsto unutar Azije, seulski "Inčeon" u Južnoj Koreji zauzeo je drugo mesto, a singapurski "Čnagi" treći. Na četvrtom mestu nalazi se "Hamad" iz Dohe, dok su Hongkong i tajvanski "Taojuan" zauzeli osmo i deveto mesto.
 
Listu je zaokružio samo jedan neazijski aerodrom - ciriški.
 
Koji su najčistiji aerodromi po regionima?
 
"Skajtreks" nagrade su takođe proglasile najčistiji aerodrom u svakom regionu, a Cirih je prirodno došao na prvo mesto u celoj Evropi.
 
"Haneda" je pobedio za Aziju, a "Hamad" je osvojio nagradu za Bliski istok.
U Americi, najbolje mesto je zauzeo aerodrom u Vankuveru, južnoamerički Kito u Ekvadoru, a za najčistiji aerodrom u Centralnoj Americi i Karibima proglašen je "Huan Santamaria" iz Kostarike.
 
U Africi, Kejptaun je zauzeo prvo mesto, Brizbejn je pobedio za region Australije/Pacifika, a Šangaj "Hongćao" je odneo pobedu za Kinu.
 
Azerbejdžanski Baku pobedio je u Centralnoj Aziji, a Bangalor je bio izbor "Skajtraksa" za Indiju i Južnu Aziju.
  • Mary Poppins

    05.05.2024 14:41
    Aerodrum Unique (Unikat) u Kloten kod Ciriha je Unikatan po puno pozititivnih stvari. Švajcarskoj i ljudi žive po principu :"Niko ne prlja,a svi čiste", dok je u srbiji princip;"Svi prljaju,a niko neće da čisti", i to je rečenica koja sve objašnjava,oni neće da žive kao stoka,a srbima je potpuno prirodno da žive u septičkoj jami,čak im je čudno kada neko čisti dvorište,pokupi đubre,papir ili ne prlja. Srpski imidž,srpski prestižni status je nevaspitanje,bahatost,besnilo i bezlbrazluk i dovoljno je ući u srpski javni wc i biće svakome jasna srpska kultura i (ne)vaspitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.