Objavljena lista deset najčistijih aerodroma na svetu, japanski dominiraju

U Aziji se nalaze najčistiji aerodromi - bar tako pokazuje istraživanje koje je sprovela organizacija za ocenjivanje avio-kompanija "Skajtreks".
Objavljena lista deset najčistijih aerodroma na svetu, japanski dominiraju
Foto: Pixabay
Od deset aerodroma koji se smatraju najčistijim, na listi se nalazi samo jedan u Evropi.
 
Kako prenosi Euronews, lista se gotovo u potpunosti sastoji od aerodroma koji se nalaze u Aziji. Izuzetak je onaj u Cirihu, u Švajcarskoj, koji se nalazi na desetoj poziciji. 
Aerodrom "Haneda" u Tokiju zauzeo je prvo mesto kao najčistiji aerodrom na svetu. "Skajtreks" je pohvalio čistoću podova, sedišta, javnih površina i toaleta. 
 
"Posle pandemije kovida19, standardi čistoće aerodroma postali su mnogo važniji za klijente. Aerodromi koji održavaju ove najviše standarde dobro su predstavljeni u rezultatima čistoće aerodroma", navodi se.
Haneda prednjači ne samo na globalnom nivou, već i u Japanu. Zapravo, ova azijska nacija zauzima četiri mesta na listi, sa "Centrair" u Nagoji na petom mestu, "Narita" u Tokiju na šestom i Kansai na sedmom mestu.
 
Izvan Japana, ali i dalje čvrsto unutar Azije, seulski "Inčeon" u Južnoj Koreji zauzeo je drugo mesto, a singapurski "Čnagi" treći. Na četvrtom mestu nalazi se "Hamad" iz Dohe, dok su Hongkong i tajvanski "Taojuan" zauzeli osmo i deveto mesto.
 
Listu je zaokružio samo jedan neazijski aerodrom - ciriški.
 
Koji su najčistiji aerodromi po regionima?
 
"Skajtreks" nagrade su takođe proglasile najčistiji aerodrom u svakom regionu, a Cirih je prirodno došao na prvo mesto u celoj Evropi.
 
"Haneda" je pobedio za Aziju, a "Hamad" je osvojio nagradu za Bliski istok.
U Americi, najbolje mesto je zauzeo aerodrom u Vankuveru, južnoamerički Kito u Ekvadoru, a za najčistiji aerodrom u Centralnoj Americi i Karibima proglašen je "Huan Santamaria" iz Kostarike.
 
U Africi, Kejptaun je zauzeo prvo mesto, Brizbejn je pobedio za region Australije/Pacifika, a Šangaj "Hongćao" je odneo pobedu za Kinu.
 
Azerbejdžanski Baku pobedio je u Centralnoj Aziji, a Bangalor je bio izbor "Skajtraksa" za Indiju i Južnu Aziju.
  • Mary Poppins

    05.05.2024 14:41
    Aerodrum Unique (Unikat) u Kloten kod Ciriha je Unikatan po puno pozititivnih stvari. Švajcarskoj i ljudi žive po principu :"Niko ne prlja,a svi čiste", dok je u srbiji princip;"Svi prljaju,a niko neće da čisti", i to je rečenica koja sve objašnjava,oni neće da žive kao stoka,a srbima je potpuno prirodno da žive u septičkoj jami,čak im je čudno kada neko čisti dvorište,pokupi đubre,papir ili ne prlja. Srpski imidž,srpski prestižni status je nevaspitanje,bahatost,besnilo i bezlbrazluk i dovoljno je ući u srpski javni wc i biće svakome jasna srpska kultura i (ne)vaspitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.