FOTO: Turisti u Japanu već iscepali platno koje zaklanja pogled na planinu Fudži

Vlasti japanskog grada Fudžikavagučiko popravljaju crno platno probušeno nakon postavljanja na mestu gde se skupljaju turisti kako bi fotografisali planinu Fudži.
FOTO: Turisti u Japanu već iscepali platno koje zaklanja pogled na planinu Fudži
Foto: Beta/AP
Platno je postavljeno kako bi se turisti sprečili da se okupljaju na popularnoj tački kod prodavnice Lavson, ali je dan nakon postavljanja prošle nedelje otkriveno da je pocepano na više od 10 mesta, saopštili su danas zvaničnici.
Lokalni stanovnici su se žalili na posetioce koji blokiraju uske trotoare i ulice, te ulaze na privatna imanja kako bi pronašli najbolji ugao za fotografiju planine.
Grad je potrošio 1,3 miliona jena (8.285 dolara) za postavljanje crne mreže visoke 2,5 metara i duge 20 metara.
 
 
Zvaničnici navode da je to pomoglo da se smanji gužva u tom delu grada.
  • grijač

    18.06.2024 11:08
    Budale
    Pukli džaba pare na platno. Trebali su samo da daju našima koncesiju da tu postave štand sa pljeskavicama/kokicama/šećernom vunom/piraterijom/laserljigavacbrojanicama. Svi bi profitirali (osim komšiluka, ali ko njih jbe, jel' tako)?
  • Rajko

    30.05.2024 22:33
    Idiotizam bez granica.
    Turisti ti dodju po jednu stvar i ti im to uskratis? Gde zive ovi u kamenom dobu???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.