Uskoro skuplje američke vize

Takse za obradu američkih viza biće promenjene od 13. aprila tako da će za većinu neuseljeničkih viza biti uvećane, dok će za obradu useljeničkih viza biti smanjene, saopštila je danas američka ambasada u Beogradu.

Takse za obradu američkih viza biće promenjene od 13. aprila tako da će za većinu neuseljeničkih viza biti uvećane, dok će za obradu useljeničkih viza biti smanjene, saopštila je danas američka ambasada u Beogradu.

Taksa za turističku, poslovnu, tranzitnu, studentsku (program razmene) i novinarsku vizu bila je 140 dolara, a po odluci američkog Stejt departmenta, od sada će se naplaćivati 160 dolara. Poskupeće i taksa za vizu baziranoj na peticiji, pa će umesto 150, koštati 190 dolara.

Iako će takse za većinu neuseljeničkih viza biti uvećane, u slučaju takozvane investitorske i vereničke vize one će biti smanjene, pa će za investitorsku umesto dosadašnjih 390, taksa sada iznositi 270 dolara, dok će za vereničku umesto 350 biti 240 dolara.

U saopštenju se navodi da je Stejt department doneo odluku o povećanju taksi za većinu neuseljeničkih viza, jer njihov trenutni iznos ne može da pokrije troškove obrade. "Uvećanje taksi za obradu neuseljeničkih viza pomoćiće proširenju kapaciteta za obradu viznih zahteva, kao i angažovanje dodatnog osoblja u cilju efikasne obrade povećanog zahteva za vizama", kaže se u saopštenju američke ambasade.

  • Milica

    16.04.2012 07:58
    I ja bih otisla, vrlo, vrlo rado... Divna, uredjena zemlja. I prema tome, trebalo bi da jos vise povecaju sve te cene, da sto vise zastite sebe i svoje interese od ljudi koji idu tamo samo da bi sto vise iskoristili taj sistem! I love America!!! Who was there, knows...
  • fcvnn

    12.04.2012 01:10
    To se zahvaljuju za ova hapsenja...
  • InInsider

    10.04.2012 20:55
    Polako odlazimo
    Pouzdano znam da je u u periodu od 2008. do pocetka ove godine skoro 5.000 novosadjana emigriralo u USA, sto je otprilike jedna cetvoroclana porodica svakog dana. Koliko li je samo onih sto su otisli na studentsku ili turisticku vizu pa ostali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja