U subotu "Parastos dudu" u Kovilju

Rakijada "Parastos dudu" održava se u subotu, 17. jula u Kovilju.

Rakijada "Parastos dudu" održava se u subotu, 17. jula u Kovilju. Manifestacija se otvara u 14h uz pesme i anegdote o dudu, pečenje i degustaciju rakije, tamburaše i paprikaše. Voditelj programa je Raša Popov.

Cilj manifestacije je da se kroz organizovanje takmičenja za izbor najbolje prirodne domaće rakije afirmiše tradicionalan način proizvodnje rakije od duda. Od 1996. godine na ovaj nacin skreće se pažnja javnosti na potrebu zaštite i promocije kvalitetnih rakija, koje se proizvode u Vojvodini.

U prvi plan stavljena je rakija od duda, poznata kao dudara, dudinjača ili dudovača, rakija izuzetno jakog mirisa i ukusa, karakteristična za vojvođansko podneblje, i njeno spasenje od polaganog nestajanja.

Moto rakijade je "Pij malo, pij dobro"

Manifestacija ima za cilj i promociju turizma u Vojvodini i tradicionalnih vojvođanskih vrednosti, te je u okviru raznolikog kulturno-umetničkog programa organizovan obilazak poznatog koviljskog manastira, rodne kuće Laze Kostića, čarde „Kraj sveta” na Arkanju, Lovačkog doma, Tikvare i rajskih rukavaca Dunava. Posetioci mogu da uživaju i u sportskom ribolovu i takmičenju „Mali – veliki pecaroši”, takmičenju za najbolju štrudlu, vožnji fijakerima i čamcima, jahanju magaraca za najmlađe, degustaciji ukusnih domaćih proizvoda sa sela.

Manifestacija traje od 14 do 20h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja