Traži se profesionalni šetač kornjača

Ukoliko volite lagane šetnje onda bi posao šetača kornjača bio savršen za vas.
Naime, jedna osoba u Njujorku traži "profesionalnog šetača" za svoju kornjaču Henrija. "Potreban mi je odgovoran ljubitelj kako bi se brinuo o mom Henriju, 16-godišnjoj afričkoj kornjači i izvodio ga vikendima u Central park", navodi se u oglasu.
 
Henri ima i svoja kolica, a vlasnik ga pusti u park da slobodno šeta. Naravno, pod budnim okom da mu ne umakne. Takođe, ova kornjača ima oko osam kilograma, zbog čega ovaj posao nije baš potpuno nezahtevan.
 
Afrička ostrugasta kornjača, koja se često drži kao kućni ljubimac je aktivna i voli da kopa jame u potrazi za hranom. Reč je o veoma jakim životinjama, koje često mogu da obore ogradu ili čak zidove. Veoma ih privlače predmeti jarkih boja, pa će pokušati da prođu kroz bilo šta što se nalazi na putu do tih predmeta.
 
Mužjaci i ženke mogu da budu agresivni. Kada mužjaci dostignu zrelost, oko 35.5 centimetara dužine oklopa, udaraće druge mužjake i pokušaće da ih izbace. Zbog toga bi trebalo da se izbegava čuvanje nekoliko mužjaka u istom kavezu.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.