Banka odobrila zaposlenima bolovanje ako im se razboli ljubimac

Banka ANZ sa Novog Zelanda odnedavno je omogućila svojim zaposlenima da uzmu bolovanje ukoliko im je ljubimac bolestan.

Neki zaposleni u ovoj banci su uzimali i po nekoliko nedelja plaćenog odsustva zbog bolesti kućnog ljubimca.

"Trebalo bi da svako može da ima ovakve beneficije na radnom mestu. Mi smo se odlučili na ovakav korak kako bismo podstakli lojalnost kod naših radnika i kako bi oni shvatili da mi brinemo i o njihovim najbližima", kaže portparolka ANZ bakne Sonja Bel, i naglašava da radnici moraju biti zadovoljni kako bi bili produktivni i moraju da uspešno balansiraju svoj privatni i poslovni život.

Do sada je troje radnika ANZ banke, koja zapošljava 7.000 ljudi, iskoristilo ovu pogodnost.

Novi Zeland nije jedina zemlja u kojoj je radnicima dozvoljeno da uzmu bolovanje ako im je bolsetan ljubimac. Ova praksa postoji i u Britaniji gde se pokazala kao veoma dobra jer su radnici zahvalni poslodavcu koji im omogućava da brinu o svojim ljubimcima kao članovima porodice.

Radnici imaju pravo na odsustvo čak i kada nabave novog kućnog ljubimca kako bi se životinja što bolje i brže prilagodila novoj sredini u kojoj živi.

  • Krle

    18.05.2016 09:04
    Sumrak civilizacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.