FOTO: Labrador s tumorom na mozgu doživeo da vidi venčanje svoje vlasnice

Čarli Ber je bio 15-godišnji crni labrador sa tumorom na mozgu.

Sa bolešću se borio kratko - oko godinu dana, ali je uspeo da doživi da isprati svoju vlasnicu i najboljeg druga, Keli Odonel do njenog izabranika na venčanju. Posle toga više nije imao snage.

Keli je Čarli Bera pronašla kada je imao svega 12 nedelja. Bio je ostavljen u korpi za kupovinu ispred jedne prodavnice. Keli ga je odvela u prihvatilište za životinje u kojem je radila dok je studirala za veterinara - a njega je prihvatila za najboljeg druga do kraja.

Keli je tada imala 19 godina i nije želela psa, ali je Čarli Ber bio poseban. Zajedno su se odselili iz Njujorka u Kolorado, gde je Keli upoznala svog tadašnjeg dečka, a sadašnjeg muža, kolegu veterinara Džejmsa Garvina. Počeli su da žive zajedno i Čarli Ber je imao čitavu porodicu, sa Keli, Džejmsom i njegova dva sina.

Bio je to divan život dok Čarli Beru nisu postavili dijagnozu tumora na mozgu u aprilu 2015. godine. Počeo je da ima moždane napade, a terapije su bile skoro pa uzaludne. Keli i Džejms su organizovali da njihov drugar bude uspavan, ali su se nadali da će doživeti makar njihovo venčanje, ovog septembra. Tako je i bilo.

Slab, nemoćan, ali neverovatno srećnog lica, Čarli Ber doživeo je 1. septembar i venčanje Keli i Džejmsa. "Iako nije znao zbog čega je tu i šta se dešava, bio je neverovatno srećan. Samo sam želela da bude tu uz mene i isprati me do oltara, što se i dogodilo. Bio je previše slab da sam odšeta nazad, pa smo ga odneli na rukama. Džejms i ja smo mu govorili: 'Bravo, drugar, uspeo si'", priča Keli i dodaje da se u očima Čarli Bera videlo da je na izmaku snage.

Radilo se o njegovim poslednjim danima. Čarli Ber je uspavan 9. septembra, u kući u kojoj je živeo sa porodicom.

"Imali smo fenomenalnih 15 godina zajedno", zaključila je Keli, Čarli Berova najbolja drugarica, saputnik i spasilac. 

  • ljubitelj zivotinja

    18.09.2016 13:03
    Jako potresna prica. Nema nista lepse i plemenitije od zivotinja, definitivno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.