VIDEO: Istraga u Peruu zbog 10.000 mrtvih žaba

Nadležni u Peruu pokrenuli su istragu nakon što je u reci Koati, na jugu zemlje, pronađeno čak 10.000 uginulih žaba.

Borci za zaštitu životne sredine tvrde da je u reku dospela velika količina zagađenih materija i da je vlada ignorisala zahteve da se ugrade prečišćivači za vodu. U pitaju je rečna žaba titikaka, koja spada u ugroženu vrstu. Ona nastanjuje isključivo jezero koje se nalazi na granici Perua i Bolivije, kao i njegove pritoke.

"Oni nemaju pojma koliko je reka zagađena. Morali smo da im donesemo mrtve žabe kako bi shvatili koliko je problem veliki", rekla je Maruha Inkilja, vođa organizacije za zaštitu reke Koate.

Nadležni iz službe koja se bavi zaštitom životne sredine u Peruu tvrde da su uzeti uzorci vode i tla i da će istraga pokazati o kakvom zagađenju je reč.

Žaba titikaka je karakteristična po naboranoj koži i lokalno stanovništvo je često koristi u ishrani. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.