Pas iz obezbeđenja aerodroma ubijen jer je trčao po pisti

Novozelandska policija danas je vatrenim oružjem ubila psa iz obezbedjenja na aerodromu u Oklandu, pošto je pobegao i tri sata trčao po pisti, zbog čega je odloženo 16 letova.
Mnoge Novozelandjane je uznemirila vest o ubistvu psa, a postavljeno je pitanje zašto životinja nije uspavana. Policijski inspektor Trejsi Filips saopštio je da su službe bezbednosti i osoblje aerodroma tokom više sati uložile velike napore da ga uhvate, a da je poziv policiji za pomoć bio poslednji izbor.
 
"Ovo nije ishod koji je bilo ko želeo", rekao je Filips.
 
Desetomesečni pas Griz, rase bradati koli, obučavan je da otkrije eksplozive i trebalo je da za šest meseci završi obuku.
 
Radio Novi Zeland javio je da su bradati koli i nemački kratkodlaki ptičar pobegli dreseru kada su ih ubacivali u kombi i da su prošli kroz sigurnosnu kapiju u trenutku kada je otvorena da bi prošao kamion. Radnici aerodroma bezuspešno su pokušavali da psa privuku igračkama, hranom i pomoći drugih pasa kako bi ga sklonili s piste.

Teme

pas
  • dobrotvorka

    18.03.2017 00:30
    MONSTRUMI
    Zar nisu mogli da ga "omame" i tako uhvate?
  • Veganka

    17.03.2017 19:13
    Ološ, gamad! Osvetiće vam se priroda kad-tad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.