FOTO: Lisicu drži na veganskoj dijeti

Blogerka Sonja Sae postala je predmet ozbiljnih kritika na društvenim mrežama jer svog ljubimca, fenek ili pustinjsku lisicu, bukvalno izgladnjuje, praveći od nje veganku.
Sae veoma je aktivna na Instagramu, gde zastupa veganski način života, ishranu koja ne uključuje jaja, meso i proizvode životinjskog porekla. Vegani jedu puno zelenog povrća, piju puno vode, i zbog toga im koža, kako kažu, besprekorno sija.
 
Njeni pratioci na društvenim mrežama nemaju ništa protiv ovakvog načina života, čak je i podržavaju, ali su veoma ljuti što je svog ljubimca, lisicu Džumanži napravila vegankom.
 
"Životinja pred njenim očima umire, to je surovo", rekla je jedna korisnica na Instagramu.
 
Ishrana fenek lisice inače bi trebalo da se sastoji od 90 odsto mesa i insekata i 10 odsto biljaka. One zahtevaju puno jedinjenja, koja su im dostupna preko životinjskog tkiva i insekata, kao što su kalcijum i taurin. Bez ovakve ishrane, zdravlje životinje se brzo pogorša. Prvo strada srce, prenosi sajt "goodfullness.net".
 
  • dzoni

    13.05.2018 22:15
    !Vegani su gora sekta od Jehovih svedoka,oni barem ne gledaju u tuđi tanjir.
    To je pokret nasatao od čistog snobizma i besa!Briga njih za životinje(kao što vidimo iz priloženog) već je to sada moda...oni su mnogo urbani i cool,a izgledaju ko leševi ispijeno i nemaju snage dupe da podignu sa zemlje.
    Uz to su sramotno licemerni.
  • Odgovornost

    13.05.2018 21:51
    Svako ko ima bilo koju životinju, osnovno je da se informiše o svim detaljima nege, i potrebama životinje, a naročito što se tiče ishrane. To se zove odgovornost prema živom biću.
    Ovo izgladnjivanje lisice je rezultat bolesnog uma.
    Dotična osoba nije sposobna da voli ni sebe a ni bilo koje živo biće, jer u suprotnom, ne bi to radila.
    Tu se desila neka velika greška.
    Ako je već pisano o tome i ako se zna, treba joj oduzeti životinju i zbrinuti je na pravi način.
    Nadam se da je do sada neko to već uradio.
  • Bob

    13.05.2018 20:37
    @Orwell Vegan
    Tvoj pas vegan?? Jesi li ga pitao za misljenje?
    Jesi pitao nekog strucnjaka za mentalna stanja za misljenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.