Od 333 ubijena kita prošle godine, 122 su bile trudne ženke

Više od 120 trudnih ženki kitova minke ubijeno je tokom godišnjeg lova prošlog leta, a ti podaci su rezultirali velikim protestima aktivista za zaštitu životinja.
Od 333 ubijena kita prošle godine, 122 su bile trudne ženke
Foto: Pixabay
Podaci pokazuju da je među 333 ulovljena kita bilo 128 ženki, od kojih su 122 bile trudne. Podaci objavljeni u izveštaju predati su Međunarodnoj komisiji za lov na kitove, a pripremio ga je Institut za istraživanje kitova, agencija povezana s japanskim ministarstvom za ribarstvo.
 
Aktivisti za zaštitu životinja smatraju da je statistika šokantna i lov su osudili i nazvali ga "odvratnim".
 
Japan je prethodno pravdao lov na kitove izuzetkom u međunarodnom zakonu koji omogućava lov na životinje za naučne svrhe. Australija je 2014. godine dobila slučaj na Međunarodnom sudu pravde i doneta je presuda protiv japanskog programa u Južnom okeanu.
 
Ipak, nakon toga je Japan najavio novi istraživački program koji dozvoljava ulov 333 kita minke svake godine, tvrdeći da je potreban za proučavanje najboljih metoda za praćenje i upravljanje njihovom populacijom.
 
Aktivisti za zaštitu životinja tvrde da istraživanja u kojima se ne ubijaju kitovi zadovoljavaju naučne potrebe.
  • jedva čekam

    30.05.2018 15:17
    najgori virus na planeti
    Vratiće se ljudima ovakve bahatosti poput bumeranga, a tada će biti kasno za kajanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.