VIDEO: Najusamljeniji žabac na svetu dobija partnerku

Sečuanska vodena žaba spada u endemsku vrstu i na rubu je izumiranja. Kako javlja CNN, Romeo živi u muzeju u Boliviji i pretpostavljalo se da se radi o poslednjem primerku te vrste žaba.
On je bio sam punih 10 godina, ali sada su mu naučnici pronašli moguću partnerku, koja je dobila ime Julija, i to preko servisa za upoznavanje Match.com na kom Romeo ima svoj profil koji je osvojio internet.
 
Njihov prvi sastanak na slepo je dogovoren na Dan zaljubljenih jer se ipak radi o očuvanju vrste i sve mora biti savršeno.
 
Sve je počelo kada su Bolivia's Alcide d'Orbigny i Global Wildlife Conservation ujedinili snage i krenuli u potragu za Romeovom partnerkom. Krenuli su na ekspediciju u Boliviju kako bi pronašli Juliju i sve je trajalo dosta dugo i svi su bili iscrpljeni i umorni. Naime, ove žabe žive pod vodom i morali su da pregledaju svaki potok i baru.
 
Kada su konačno naišli na jednu sličnu žabu i obradovali se, shvatili su da se ipak radi o muškoj pa su nastavili potragu. I jednog dana su imali sreće (ili e Romeo imao sreće), pronašli su dva mužjaka i dve ženke, a jednoj su odmah dali ime Julija jer je taman u godinama za reprodukciju dok su druge ženke mlađe i nisu još spremne.
 
Naučnici se nadaju da će se Romeo i Julija zaljubiti na prvi pogled, ali uvek postoji mogućnost da sastanak ne uspe. Romeo je sramežljiv i miran, dok je Julija energična i zaigrana.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.