VIDEO: Par krokodila nikako da dobije potomstvo već 50 godina, naučnici otkrili zašto

Veterinari su napokon otkrili zašto par krokodila iz ZOO-a u poljskom Poznanu koji se pari već skoro pola veka nikad nije uspeo da dobije potomke.
VIDEO: Par krokodila nikako da dobije potomstvo već 50 godina, naučnici otkrili zašto
Foto: Screenshot
Razlog je taj što mužjak ima premali penis. Krokodili Hektor i Luiza zajedno su već 46 godina, ali nikad nisu uspeli da dobiju potomstvo. Prvi put su se sreli 1973. godine u Zoo vrtu u poljskom Poznanu, gde žive i danas, ali Hektor nije uspeo dovoljno da se razvije zbog čega se reprodukcija nikad nije završila uspešno. 
 
Malgorzata Čodila iz Zoo vrta otkrila je da su problem otkrili nakon što su Hektora pregledali stručnjaci iz Nemačke. 
 
"Pregledali su ga i zaključili da je s njim sve u redu, ali otkrili su razlog njegove neplodnosti. Hektor nikad nije uspeo da oplodi Luizu jer mu je penis premali", objasnila je Čodila. 
 
Inače, Hektor je veoma popularan u poljskom Zoo vrtu jer je veoma glasan pa često privlači pažnju posetilaca.
 
Takođe, veterinari kažu da je veza Hektora i Luize pravo malo čudo jer se krokodili njihove vrste inače ne pare s jednim partnerom ceo život, dok su njih dvoje ostali zajedno skoro 50 godina.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.