Držao lava u dvorištu, životinja ga ubila

Mužjak lava napao je i ubio čoveka kada je ušao u kavez koji je sagradio za životinju u dvorištu svoje kuće, oko 350 kilometara jugoistočno od Praga.
Držao lava u dvorištu, životinja ga ubila
Foto: Pixabay
"Jedan 33-godišnjak je preminuo nakon što ga je lav napao", saopštila je portparolka češke policije Lenka Javorkova.
 
Nastradali muškarac Mihal Prašek bio je vlasnik devetogodišnjeg mužjaka lava i jedne lavice koje je, uz negodovanje suseda, držao u kavezima u dvorištu koje je sam napravio.
 
Javorkova je dodala da je policija morala da ubije obe životinje kako bi došli do Prašeka.
 
Prašek je 2016. doneo lavove iz Slovačke, što je privuklo i pažnju medija.
 
On nikada nije dobio dozvolu da drži te životinje.
  • Drago

    09.03.2019 04:53
    Uzas
    Skoro je bio isti slucaj u Zrenjaninu. Medved Misa koji se nalazio u kavezu restorana Trofej, kada je nasrnuo na neduznu zenu pri tom je raskomadao.A policija je posle morala ubiti medu.Da li ce jednom covek shvatiti, da je to divlja zivotinja, i da joj mesto nije tu da predstavlja atrakciju, vec SUMA
  • Mita

    06.03.2019 12:35
    Evropska unija, divljina, drže lavove u dvorištu, nema dozvola, nema reakcije institucija, nema ništa i na kraju ubiju lavove.
    Ko još želi da živi u toj kanalizaciji od zajednice.
  • Deja vu

    06.03.2019 11:10
    Gomila idiota
    Idiot ovaj što je držao lavove u dvorištu, idioti i panduri što nisu došli sa veterinarima da uspavaju lavove i potom ih predaju zoo vrtu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.