VIDEO: Koza izabrana za gradonačelnika američkog gradića

Meštani gradića Fer Hejven na severoistoku SAD izabrali su ove nedelje za gradonačelnika kozu koja ima sve političke predispozicije, jer se zove Linkoln.
Trogodišnja koza sa dugim belim ušima, pobedila je na glasanju 15 kandidata, među kojima su bili glodar Kristal kao i brojni psi i mačke, navele su lokalne vlasti.
 
Gradić sa oko 2.500 stanovnika nema zvanično gradonačelnika već gradskog menadžera Džozefa Gantera. Ganter je došao na ideju organizovanja glasanja posle sličnog u drugom mestu.
 
Tako je Linkoln, koza nastavnika matematike u gradiću, osvojila 13 glasova. Koza je za dlaku pobedila kuju Sami.
 
Koza će tokom jednogodišnjeg mandata morati da bude prisutna na raznim manifestacijama, kao što je lokalni sajam jabuka.
 
Svaki kandidat je morao da plati pet dolara svoju kandidaturu, a prikupljen novac će biti upotrebljen za izgradnju dečijeg igrališta.
 
Linkoln naredne nedelje treba zvanično da preuzme funkciju, a na prijemu će imati priliku da degustira kupus i druge poslastice za koze.
 
  • Pljuc

    10.03.2019 15:34
    Tja. Oni se tek sada setili koze da pobedi pse, mačke, pa i glodare. Kod nas je to drugačije. Kod nas su se udružili i glodari, i koze i konji, i volovi, i krave, i... I podelili vlast. Kod nas ima mesta za sve! E, to je demokratija, a ne kao kod njih. Koza pobedila. Pih!
  • Smiljana

    10.03.2019 10:08
    ,,Jazavac pred sudom,,
    Svakako je ,,Jazavac perd sudom,, davnijeh dana kod nas napisan. Umemo mi to, jos te kako. Respekt za Linkolna !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.