VIDEO: Pas Kaktus istrčao 160 kilometara preko Sahare

Pas nadimka Kaktus trčao je više od 160 kilometara i tako postao junak jedne od najtežih trka na svetu.
Ovaj četvoronožni takmičar pridružio se, naime, Maraton des Sablesu tokom faze preko pustinje Sahara u Maroku.
 
Kaktus je završio treću etapu za samo četiri sata i 30 minuta i osvojio je 52. mesto od oko 800 takmičara. Mnogi su bili u čudu kada su videli psa na trci. Pas je, međutim, prkosio predviđanjima da će se mnogo ranije vratiti kući pa je završio i četvrtu i najdužu etapu i to za 11 sati i 15 minuta.
 
Do pete i završne faze, uporni trkač dobio je službeni broj "000" i uređaj za praćenje kako bi javnost mogla da prati njegov napredak u trci, a čak je imao i svoj Tviter nalog.

 

Kada je Kaktus konačno prošao kroz cilj dobio je nagradu, aplauz i službenu medalju od organizatora. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.