Pronađen uginuli kit u Italiji prepun plastike

Kit sa želucem prepunim plastike pronađen je mrtav na plaži na Siciliji, a to je peti takav slučaj u poslednjih pet meseci u Italiji.
Pronađen uginuli kit u Italiji prepun plastike
Foto: Pixabay
Sedmogodišnji kit otkriven je u gradu Čefalu na Siciliji, preneo je sajt Morski.hr.
 
Poslednji slučaj se dogodio u martu, kada je more na Sardiniji izbacilo ženku kita s nerođenim mladuncem, a koja je u želucu imala 22 kilograma plastike.
 
"More nam šalje poziv u pomoć, očajnički SOS. Moramo odmah nešto preduzeti i spasiti ta divna stvorenja koja u njemu žive", rekla je aktivistkinja Đorđa Monti.
  • Način

    23.05.2019 23:18
    Zabraniti u potpunosti, ne proizvoditi plastične kese, one su najveći zagađivači. Ne apelovati na svest ljudi, jer je ima malo ili ni malo. A u marketima vas doslovno vuku za rukav nudeći kese po 2 ili 5 dinara - laka lova za trgovce.
    Zabraniti potpuno, nema drugog načina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.