VIDEO: Snimljen redak prizor - džinovska lignja velika tri i po metra

Naučnici iz National Oceanic and Atmospheric Administration’sa (NOAA) u Meksičkom zalivu snimili su ogromnu lignju, dugu između tri i tri i po metra.
Lignju su uspeli da snime 19. juna oko 160 kilometara severoistočno od Nju Orleansa koristeći kameru s posebnim infracrvenim svetlom koje morska stvorenja ne mogu da detektuju. Privukli su je pomoću mamca koji izgleda poput meduze.  
 
"Prvo sam video krak, a kad se malo odmakla, nema reči kojima bih to opisao", ispričao je za CNN Nejtan Robinson.
 
"Imala je osam krakova koji su se uvijali i dva koja joj služe za napad. Takođe, ima najveće oko dosad zabeleženo kod životinje i kljun kojim može da čupa meso", opisala je naučnica Edit Vider. 
 
Inače, radi se o vrlo retkom prizoru, a poslednja velika lignja snimljena je 2012. godine u Japanu. 
 
  • 8

    30.06.2019 22:24
    Nije lignja nego oktopod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.