VIDEO: Planiraju odstrel 10.000 žednih kamila

Lokalne australijske vlasti planiraju da ubiju oko 10.000 kamila, jer se stanovništvo žali na žedne životinje koje upadaju u njihova naselja i očajnički traže vodu.
Aboridžinski zvaničnici udaljenih predela severozapada Južne Australije odobrili su odstrel kamila koji bi trebalo da započne danas i da traje pet dana.
 
Lokalna uprava Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) napisala je u dopisu koji je objavljen na Fejsbuku da "izuzetno velike grupe kamila i drugih divljači pri potrazi za vodom uznemiruju udaljene aboridžinske zajednice".
 
"Zbog trenutnih vrlo suvih vremenskih prilika, velike grupe kamila prete zajednicama i infrastrukturi te je potrebna njihova kontrola", objašnjava se u dopisu. 
 
Portal Seven News izvestio je da će tokom tog lova možda stradati i 10.000 kamila.
 
Kao i u većem delu zemlje, u Južnoj Australiji već nedeljama traju ekstremno visoke temperature. Iako ta australijska savezna država nije toliko teško pogođena požarima kao susedni Novi Južni Vels, u njoj je tokom vatrenih stihija uginulo mnoštvo divljih životinja, piše CNN.
 
Marita Bejker, članica odbora APY-a, rekla je za australijske novine da su njenu zajednicu preplavile životinje u potrazi za vodom.
 
"Zaglavili smo u vrućim, smrdljivim i neugodnim uslovima, jer kamile ulaze u naša naselja, ruše ograde, prolaze oko kuća i pokušavaju da dođu do vode preko klima uređaja", kazala je Bejker.
 
Procenjuje se da u Australiji ima više od milion kamila i da njihova populacija poslednjih godina naglo raste.
 
  • Иги

    08.01.2020 19:47
    Није ватра довољна
    Ма да, то што није изгорело и што је жедно треба одстрелити.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.