Društvo za zaštitu i proučavanje ptica organizuje onlajn predavanja o prirodnjačkim temama

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije od četvrtka, 19. marta od 17 časova na svom Jutjub kanalu započinje sa onlajn predavanjima čije će teme biti prirodnjačke.
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica organizuje onlajn predavanja o prirodnjačkim temama
Foto: Pixabay
Prvi predavač biće dr Ivana Budinski, stručnjak za slepe miševe.
 
"Ovo je naš doprinos da se u ovim teškim trenucima solidarišemo i javnosti pojasnimo izvor problema. Veliki strah i panika nikome neće pomoći. Želimo da građanima Srbije i regiona koji su u karantinu popunimo vreme kvalitetnim obrazovnim sadržajem", kaže izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Milan Ružić.
 
On dodaje da vesti o slepim miševima kao najverovatnijem izvoru virusa korona popunjavaju stupce novina i portala duže od dva meseca. 
 
"Upravo iz tog razloga građanima ćemo da pružimo priliku da čuju sve o slepim miševima i njihovoj vezi sa virusom korona od izuzetnog stručnjaka kakva je dr Ivana Budinski", rekao je Ružić.
 
U Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kažu da će se ovakvi onlajn prenosi predavanja i duskusije nastaviti, a da će građani o njima moći da se informišu na stranici www.pticesrbije.rs i na njihovim stranicama na društvenim mrežama.
  • vslv

    18.03.2020 10:14
    @Andrija Šrek
    Dovoljno je pročitati naslov: Društvo za zaštitu i proučavanje ptica organizuje onlajn predavanja o PRIRODNJAČKIM temama, čime, složićete se, mogu biti obuhvaćeni i slepi miševi, tigrovi, izumrle vrste...

    Svakako pohvalna ideja, prava priika da oni koji su zainteresovani čuju od stručnjaka iz naše zemlje nešto zanimljivo... Svaka čast ekipi iz DZZPS.
  • Andrija Šrek

    18.03.2020 09:48
    ?!?
    Ovaj...a kakve veze proučavanje ptica ima sa slepim miševima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.