Tigar u njujorškom zoološkom vrtu zaražen virusom korona

Tigar u Njujorku pozitivan je na virus korona, navodi se u saopštenju tamošnjeg zoološkog vrta.
Tigar u njujorškom zoološkom vrtu zaražen virusom korona
Foto: Pixabay
Četvorogodišnja tigrica Nadja, kao i još tri tigra, te dva afrička lava, "razvila su suv kašalj", ali se očekuje njihov oporavak.
 
"Test je urađen kao mera opreza i učinićemo da svako znanje koje steknemo o Covid-19 doprinese svetskom razumevanju ovog novog virusa", navodi se u saopštenju.
 
Iako su osetile pad apetita, ove divlje mačke iz zoološkog vrta u Bronksu, nalaze se pod veterinarskom negom, vesele su i interaktivne su se sa svojim čuvarima.
 
Smatra se da je divlje mačke zarazio čuvar u zoološkom vrtu, koji je zatvoren od sredine marta. 
  • ...

    06.04.2020 10:21
    jos jedan dokaz da se virus moze preneti dvosmerno. nije dzabe dezinfekcija ulica. virusa ima i u urinu i fecesu, coveka, zivotinja.
    Oni sto djubre trotoare i prave se pametni njih hvatajte i pisite kazne,zatvore,ugrozavaju javno zdravlje.
  • Ivan

    06.04.2020 07:45
    Nadam se da će ljudi posle svega izvuci pouku da korišćenje životinja u svrhe zabave, hrane i slično, ne donosi nista dobro u 21.veku.
  • Ivan.

    06.04.2020 06:16
    Istina
    Ovu ameri sustvarno The Simpsons...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.