VIDEO: Džinovska panda u Holandiji postala mama

Džinovska panda, koju je Kina pozajmila zoološkom vrtu u Holandiji radi razmnožavanja, rodila je mladunče, saopštio je taj zoološki vrt.
Mama panda Vu Ven i njeno mladunče su dobro, navodi se u saopštenju zoološkog vrta u Renenu.
 
Pol mladunčeta će najverovatnije biti poznat tek za nekoliko meseci, kada napusti "porodilište" sa majkom.
 
Vu Ven i panda muškog pola Sing Ja stigle su u Holandiju 2017. godine, iz pokrajine Sičuan, u okviru programa pozajmice pandi.
 
Iz zoološkog vrta navode da mladunče pripada i Kini i da može da ostane u Holandiji četiri godine, pre nego što se vrati u tu zemlju kako bi se priključilo tamošnjem programu za razmnožavanje.
 
Oko 420 pandi živi u zoološkim vrtovima i rezervatima, većinom u Kini, dok njih oko 1.864 živi u divljini.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.