Medvedica i meče zalutali u Talin, dronovima pokušali da ih pronađu i poteraju ka šumi

Medvedica i njeno mladunče podigli su na noge stanovnike Talina kad su u četvrtak ušetali u predgrađe glavnog grada Estonije u blizinu muzeja na otvorenom i tržnog centra.
Medvedica i meče zalutali u Talin, dronovima pokušali da ih pronađu i poteraju ka šumi
Foto: Pixabay
Muzej i tržni centar su tek ove nedelje ponovo otvoreni kad su ublažene mere ograničenja, uvedene radi sprečavanja širenja virusa korona.
 
Dežurne službe ogradile su područje na kojem su viđeni medvedi i pozvale stanovnike da ne izlaze iz svojih domova, kao i da kućne ljubimce drže u kućama. Potom su pokušali da dronovima lociraju životinje kako bi ih usmerili prema šumama, ali nisu uspeli u tome.
 
"Medvedi su očigledno zbunjeni", rekao je stručnjak za životinje Marko Kubarsep iz Agencije za zaštitu životne sredine. On je uveren da će medvedi sami naći izlaz iz grada.
 
Stručnjaci procenjuju da u divljini u toj baltičkoj zemlji živi oko 700 medveda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.