FOTO: Uzgaja lavove za lov i pozira sa njihovim leševima

Dejvid Vat jedan je od najpoznatijih svetskih lica u industriji zbog koje je više od 1,7 miliona životinja zaklano za zabavu tokom ove decenije.
FOTO: Uzgaja lavove za lov i pozira sa njihovim leševima
Foto: Pixabay
Na internet su dospele fotografije ovog 72-godišnjeg Engleza kako pozira pored lavice koju su turisti ubili na njihovom turističkom aranžmanu sa "Ndunom Safarijem", u kom Vat radi kao međunarodni menadžer prodaje.
 
Stručnjaci kažu da životinje koje se uzgajaju za lov u zatvorenim prostorijama nisu starije od tri ili četiri godine.
 
Vat, koji radi u "Nduna Safariju" već 20 godina, jedan je od sedam britanskih muškaraca koji se spominju u knjizi "Trophy Hunters Exposed, Inside the Big Game Industry". Firma reklamira lov na lavice i mlade mužjake lava za koje je rečeno da su "pristupačni" i da je to najbolji "lov koji ćete ikada imati" i hvali se Vatovim "višegodišnjim iskustvom putovanja i rada u Africi".
 
"Dejvid će sa zadovoljstvom srediti potrebnu papirologiju kako bi vašu pušku doveo u Južnu Afriku i pružio vam detaljni vodič", reklamira se ova firma.
 
Firma nudi 40 vrsta za lov, a naknade za trofeje kreću se od 240 funti za babune do 2.800 funti za žirafu. Cene lavova, slonova, leoparda i nosoroga dostupne su na upit.
 
Poslednji trofej divljih lavova stigao je u Britaniju 2013. godine. Od tada svi trofeji su lavovi iz zatočeništva, pokazuje Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama.
 
 
Stručnjaci kažu da su lavovi na lokalitetu Nduna uzgajani u zatočeništvu u teško ograđenih rančevima.
 
"Lavovi su u netaknutom stanju i ne pokazuju nijedno 'habanje' na telu koje bi očekivali na divljom lavu", rekla je Linda Park, direktorka organizacije "Voice for lions".
 
 
"Kakva je to osoba koja ubija sa osmehom na licu", zapitao se Edvardo Gonsalves, autor "Trophy Hunters Exposed, Inside the Big Game Industry" i osnivač kampanje za zabranu trofejnog lova.
 
O ovom lovcu možete čitati u tekstu Dejli mejla OVDE.
  • Flamingo

    01.06.2020 10:29
    Zasto ti i tebi slicni niste dosli na ove prostore u vreme ratova pa da stvarno osetite adrenalin a ne da dokazujete idiotizam, ogranicenost i pre svega nedostatak "muskosti" ubijanjem neduznih bica koja su uz to krajnje ugrozena. I umesto to da radite, pomozite malo onoj deci u Africi koja svakodnevno umiru od gladi. Da hoce bre nasa vrsta da izumre jednog dana, pa da konacno planeta, priroda a posebno zivotinje odahnu i oporave se od nas! Ljudski otpad...najgore kad dodju do sredstava i pozicija
  • Маја

    26.05.2020 15:28
    Болест
    Зар се ово не може забранити законом?!?
  • Марина

    26.05.2020 13:39
    Апсолутно зло.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.