Mačak britanskog Ministarstva spoljnih poslova odlazi u penziju

Palmerston, mačak britanskog Ministarstva spoljnih poslova, odlazi nakon četiri i po godine službe u penziju, a svoju će londonsku adresu, na kojoj je vredno obavljao dužnost glavnog mišolovca, zameniti novom negde na selu.
U pismu objavljenom na Tviteru i upućenom Sajmonu Mekdonaldu, stalnom podsekretaru, Palmerston "piše" da je nakon četiri i po godine službe došao trenutak da se "skloni iz žiže zbivanja”, te da počne da uživa u zasluženom "slobodnom vremenu" koje će imati samo za sebe.
 
"Zbog pandemije mnogi su, poput mene, bili primorani da počnu da rade od kuće. Otkrio sam da je život iza prve linije opušteniji, tiši i jednostavniji. Sada uživam u penjaju po drveću i šetnji poljima koja okružuju moj novi dom na selu", piše u pismu, a umesto potpisa su na njegovom kraju dva otiska Palmerstonove šape. 
 
"Više od 100.000 mojih obožavalaca na Tviteru jasno ukazuje na to da čak i oni s četiri noge i krznom imaju važnu ulogu u globalnoj politici Ujedinjenog Kraljevstva", "napisao" je Palmerston.
 
U poruci se dodaje da će mu nedostajati užurbana atmosfera Forin ofisa i koraci podsekretara, a Mekdonald je na kraju napisao: "Svima će nam nedostajati."
 
 
Palmerston je u zgradu Ministarstva spoljnih poslova doveden iz prihvatilišta za životinje 2016. godine, a ime je dobio po bivšem britanskom premijeru Lordu Palmerstonu. Kružile su glasine o njegovom neslaganju s Larijem, mačkom iz Dauning strita, adrese britanskog premijera. 
 
Zasad nema promena kada je o ostalim mačkama na službenim dužnostima reč. Lari ostaje u Dauning stritu, a mačak Gledston zadržava svoje mesto u britanskom Ministarstvu finansija.
  • 67

    15.08.2020 00:15
    Bas imaju stila, mislim na Britance. Mace su preslatke.
  • Veki****

    10.08.2020 21:47
    Bas je cakan!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.