Na obali Meksika pronađeno 137 mrtvih morskih lavova

Vlasti za zaštitu životne sredine pronašle su 137 mrtvih morskih lavova na plaži duž dela pacifičke obale na meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija.
Meksička kancelarija za zaštitu životne sredine saopštila je da nema tragova povreda na telima morskih lavova od ribarskih mreža niti od eventualnih sudara sa čamcima, što su najčešći uzroci smrti ili povreda morskih lavova.
 
U saopštenju je navedeno da su vlasti 4. septembra dobile informaciju o morskim lavovima i započele potragu. Tela su pronađena duž obale duge 130 kilometara u oblasti Komondu, u državi Južna Donja Kalifornija.
 
Uzeti su uzorci tkiva sa nekih tela za dalju analizu kako bi utvrdio uzrok smrti.
 
Kalifornijski morski lavovi zaštićena su vrsta u Meksiku, ali im ne preti opasnost od izumiranja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.