VIDEO: Ratari svake godine puste hiljade pataka u pirinčana polja

Svake godine jata hiljade gladnih pataka puštaju se u ogromna pirinčana polja kako bi ih očistile od neželjenih parazita i ostataka od poslednje berbe.
Čovečanstvo je svedočilo tehnološkom napretku bez presedana tokom poslednjih nekoliko decenija, ali na Tajlandu, drugom najvećem svetskom izvozniku pirinča, poljoprivrednici i dalje koriste vekovima staro rešenje kako bi pirinčana polja održali u optimalnom stanju, prenosi Oddity Central.
 
Svake godine se oslanjaju na uzgajivače pataka koji na njihova polja oslobađaju hiljade, ponekad i desetine hiljada gladnih pataka, kako bi ih očistili od puževa i sličnih neželjenih organizama, ali i korova i ostataka pirinča od prošle berbe. Osim što deluju kao prirodni pesticid, patke đubre polja svojim izmetom.
 
"Prednost za uzgajivače je da smanjujemo troškove ishrane pataka. Zauzvrat, patke jedu insekte na farmi i farmeri mogu da smanje količinu hemikalija i pesticida koje koriste", rekao je 34-godišnji uzgajivač pataka za Rojters.
 
Patke, ponekad stare samo 20 dana, šetaju se pirinčanim poljima otprilike pet meseci svake godine, krećući se od farme do farme, pre nego što se vrate na farmu pataka da polažu jaja još otprilike tri godine.
 
Jato od 10.000 pataka može temeljno da očisti farmu od 70 hektara za otprilike nedelju dana.
 
  • Dugouško

    26.09.2020 17:44
    sezona zečeva
  • dusko

    25.09.2020 13:25
    sezona pataka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.