Danska će ubiti sve kune

Danska je saopštila da će uništiti sve kune u toj zemlji nakon što je mutirana vrsta virusa korona primećena u uzgajalištima i prenosi se na ljude.
Danska će ubiti sve kune
Foto: Pixabay
"Mutacija može da predstavlja rizik da eventualne vakcine neće funkcionisati na način na koji bi trebalo. Neophodno je uništiti sve kune", rekla je danska premijerka Mete Frederiksen.
 
Danska je najveći svetski proizvođač krzna kuna na svetu.
 
Danski policijski zvaničnik Torkild Fogde naveo je da će uništavanje kuna početi što je pre moguće, ali je priznao da će to biti obiman posao jer na 1.080 farmi ima od 15 do 17 miliona ovih životinja.
 
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da se virus korona širi uglavnom sa ljudi na ljude, ali da ima i dokaza o prenošenju sa čoveka na životinje.
 
Nekoliko životinja, uključujući pse i mačke bilo je pozitivno na virus. Registrovani su i slučajevi zaraze u uzgajalištima kuna u Holandiji i Španiji, te u Danskoj.
  • Dr

    07.11.2020 19:56
    Gadi mi se ljudska rasa, svakim danom sve vise i vise. To sta ljudska gamad iz ciste obesti radi neduznim zivotinjama na ovoj planeti je cist dokaz da ljudska vrsta zasluzuje da nestane za sa vremena.
  • Goran

    06.11.2020 11:49
    To su EU vrednosti kojima i mi tezimo.
  • Iv

    06.11.2020 09:57
    Strah od ljudi
    Kako vreme prolazi shvatam da zivim u nekom apokalpiticnom distopijskom filmu. Nekada se o ovome pisalo i pravili se filmovi, a sada postaje stvarnost....Jadne ziivotinje sa ljudima, ....jadna planeta zemlja sa ljudima...plasim se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Devet najagresivnijih rasa pasa na svetu

Određene rase pasa sklone su agresivnom ponašanju, zbog čega se ne preporučuju neiskusnim vlasnicima koji nemaju dovoljno vremena za dresuru i socijalizaciju.

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.