Nemačka zabranjuje ubijanje muških pilića

Nemačka će sledeće godine zabraniti ubijanje muških pilića i tako postati prva zemlja koja će to urediti zakonom, rekla je ministarka poljoprivrede Julija Kloekner.
Nemačka zabranjuje ubijanje muških pilića
Foto: Pixabay
Kloeknerova je rekla da ona tu praksu smatra etički neprihvatljivom.
 
Poljoprivrednici će od početka naredne godine morati da imaju tehnologiju kojom će moći da utvrde pol životinje pre nego što se izleže i tako spreče ubijanje muških pilića.
 
Samo u Nemačkoj godišnje se usmrti oko 45.000.000 muških pilića, jer ne nose jaja, a nisu prikladni ni za proizvodnju mesa.
 
Nemački Savezni upravni sud je presudio 2019. godine da je dobrobit životinja iznad privrednih interesa, proglasivši ubijanje dopuštenim samo u prelaznom razdoblju.
  • Jox

    21.01.2021 13:21
    Kroz lidl pa u srbiju :D
  • Da

    21.01.2021 10:56
    Da
    Znala sam ja da smo mi zenske u prednosti! Od petla nije ni supa ukusna...
  • Chicken lover

    21.01.2021 10:19
    Jupiiiiiii! Divne vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.