VIDEO: Lešinari "terorišu" stanovnike naselja na Floridi

Stanovnici jednog naselja na Floridi kažu da su pod invazijom orlova-lešinara koji im oštećuju kuće i prave nered.
VIDEO: Lešinari "terorišu" stanovnike naselja na Floridi
Foto: Pixabay
Stanovnica Džudi Oliveri rekla je za lokalnu TV da naseljem Vestčejs u predgrađu Tampe "vladaju velike crne ptice" koje se množe otkako su se pojavile pre tri godine.
 
"Na krovovima imamo po 20 do 25 lešinara. Cepaju nam tende, svuda je perje, a i izmet je na sve strane", rekla je Oliveri.
 
Stanovici nagađaju da je moguće da su zbog stalne izgradnje u tom području lešinari isterani iz svog prvobitnog staništa.
 
Stanovnici kažu da je Ministarstvo poljoprivrede SAD obećalo uklanjanje lešinara, ali nije utvrđeno kada.
 
"Oni uništavaju naše naselje i vrednost naše imovine. Volela bih da nestanu", rekla je Oliveri.
 
Orlovi-lešinari su pod zaštitom države Floride i saveznom zaštitom SAD kao zaštićene ptice-selice. To znači da je protivzakonito uznemiravati ih ili ih ubijati bez posebne dozvole Službe SAD za ribu i divlje životinje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.