VIDEO: Ženka belog nosoroga traži partnera u Japanu, izabrana zbog temperamenta i vitke građe

Emi je, kao i mnogim ljudima, korona osujetila planove za putovanja, ali je ta ženka belog nosoroga nakon više meseci odlaganja stigla u Japan u potrazi za ljubavlju.
Petogodišnja Ema dolazi iz Safari parka na Tajvanu gde je izabrana za putovanje u Japan kako bi našla partnera.
 
Prebacivanje Eme u zoološki vrt kod Tokija najpre je bilo planirano za mart, ali je odloženo zbog pandemije. Ona je na kraju stigla u utorak, saopštio je zoološki vrt.
 
Ema je izabrana između 23 nosoroga zbog mirnog temperamenta i vitke građe.
 
Posetioci će moći da je vide narednih meseci, ali ona ima zadatak da upozna udvarača Morana, desetogodišnjeg mužjaka.
 
Ovi programi zooloških vrtova imaju ključnu ulogu u spasavanju belih nosoroga sa juga Afrike.
 
Prema udruženju "Save the Rhino", ove podvrste trenutno ima manje od 19.000 u divljini na jugu Afrike nakon što je u 20. veku bila praktično na pragu izumiranja.
 
 
Nosorozi sa severa nisu bili te sreće. Preostale su samo dve ženke što tu podvrstu čini funkcionalno izumrlom. Ostale porodice nosoroga, poput nosoroga sa Jave ili Sumatre, imaju po manje od 100 predstavnika.
 
Tajvanski safari park je 1979. godine uvezao osam belih nosoroga sa juga i sada ima najbolji program njihovog uzgajanja u Aziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.