Kamion koji je prevozio 100 majmuna imao sudar, životinje pobegle

Iz kamiona koji je u Pensilvaniji prevozio 100 laboratorijskih majmuna nakon sudara pobegla su četiri, zbog čega je policija krenula u potragu, upozorivši javnost da ne prilazi životinjama.
Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Denvila u petak popodne, na putu ka laboratoriji na Floridi. Policija je na Tviteru objavila da su četiri majmuna "pobegla s mesta događaja u okolno područje". Tri majmuna odmah su uhvaćena, dok je jedan neko vreme bio na slobodi, ali je kasnije ipak uhvaćen.
Lokalni internet portal vesti WNEP objavio je da policija u potrazi za majmunima, dugorepim makakijima, koristi termalne kamere, a policajci na tlu imaju jake lampe.
Pensilvanijska državna policija objavila je fotografiju primata koji sedi na drvetu pored puta Route 54 u ledenoj noći. Reporter je izvestio da je policija okružila majmuna pre nego što su ispaljeni hici iz neidentifikovanog oružja.
 
 
U subotu prepodne na službenom Tviter profilu policije objavljeno je da je majmun još na slobodi, ali policija poziva da građani ne pokušavaju da sami hvataju životinju. 
 
Dugorepi makaki mogu koštati i do 10.000 dolara, a traženi su zbog ispitivanja vakcina protiv koronavirusa. U zatočeništvu mogu živeti do 30 godina.
  • Bane

    27.01.2022 13:24
    101
    Znači ostao samo majmun za volanom?
  • Lenka

    26.01.2022 10:28
    Oslobodite jadne životinje!
    Evo vakseri se prijavljuju da umesto njih prime eksperimentalne vakcine.
  • Ja

    23.01.2022 21:08
    Ja
    Majmuni pobegli na kojima se Korona ispitivala?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.