Tigar uginuo zbog zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih kovidom

Amurski tigar Jupiter star 14 godina uginuo je zbog zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih kovidom, nakon što se zarazio u zoološkom vrhu u Ohaju.
Tigar uginuo zbog zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih kovidom
Foto: Pixabay
Tigar je uginuo nakon što su službenici zoološkog vrta Kolumbus potvrdili da je, nakon što se zarazio, dobio upalu pluća, prenosi Index.
Prvi pregledi pokazali su da je zaražen kovidom i počelo je lečenje, ali mu se stanje nije poboljšalo, odbijao je hranu i nije želeo da se kreće. Uginuo je u nedelju i prva je životinja u zoološkom vrtu Kolumbus koja je podlegla kovidu, napisali su iz zoološkog vrta na društvenim mrežama.
Jupiter je rođen u Moskovskom zoološkom vrtu, da bi 2015. bio prebačen u zoološki vrt Kolumbus. Dobio je devet mladunaca, od čega šest u zoološkom vrtu Kolumbus, čime je dao veliki doprinos svojoj ugroženoj vrsti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.