Prvi put i istoriji Argentine: Sud paru dodelio zajedničko starateljstvo nad psima

Argentinski sud dodelio je, prvi put u istoriji te zemlje, zajedničko starateljstvo nad dva psa nakon razvoda bračnog para bez dece i odredio im pravo na posete.
Prvi put i istoriji Argentine: Sud paru dodelio zajedničko starateljstvo nad psima
Foto: Pixabay
Sud u mestu San Isidro, opštini severno od glavnog grada Buenos Ajresa, dodelio je tako starateljstvo za devetogodišnju mešanku Kiaru njenom 42-godišnjem vlasniku.
Za Popaja, crnog labradora starog šest godina, brinuće se njegova 47-godišnja vlasnica, objavio je advokat Brajan Knobel.
Brakorazvodni sporazum predviđa da dvoje bivših supružnika mogu redovno da posećuju drugog psa koji nije u njihovom starateljstvu, a mogu ih i razmenjivati, rekao je novinarima advokat.
 
"Nema nikakvog problema da se svi četvoro sastajemo, bez obzira što smo razvedeni", izjavila je za lokalnu televiziju Amorina Abaskoj koja se razvela od supruga nakon 15 godina braka.
 
Iako se nakon razvoda Popaj i Kiara viđaju svake nedelje, jedno drugom jako nedostaju, priznala je Abaskoj.
 
Advokat Knobel je rekao da par smatra pse "osobama koje nisu ljudi, ali imaju osećanja".
 
Jedno pitanje ipak ostaje nerešeno, a to je ishrana. Gospođa Abaskoj želi uravnoteženu hranu za pse, a njen bivši suprug Emanuel Medina hrani Kiaru pohovanim mesom, upozorava advokat.
 
Godine 2015. jedan argentinski sud presudio je da orangutanka Sandra, koja je živela sama u kavezu u zoološkom vrtu u Buenos Ajresu, ima osnovna prava "za osobe koje nisu ljudi". Zbog toga je bila prevezena u rezervat u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.