VIDEO: Krdo slonova se napilo, seljani nisu mogli da ih probude - morali da upotrebe bubnjeve

Krdo slonova napilo se pićem koje su napravili stanovnici Salipade, sela u istočnoj indijskoj državi Orisi.
Slonovi su pronašli velike glinene posude mahua - alkoholnog pića napravljenog od fermentisanih cvetova tropskog stabla Madhuca Longifolia. Posude s mahuom ostavljene su u džungli da fermentiraju, a seljani su ih pronašli razbijene i prazne, piše Insider, a prenosi Jutarnji.hr.
U blizini razbijenih posuda pronađeno je krdo od 24 uspavana slona, uključujući i mladunce. Čisti mahua sadrži i do 45 odsto alkohola.
"Konzumirali su fermentisano piće i napili se. To piće još nije bilo prerađeno. Pokušali smo da probudimo životinje, ali nismo uspeli pa smo o svemu obavestili odeljenje za šume", rekao je seljanin Naria Seti za Pres Trast of India.
 
 
Službenici odeljenja za šume koristili su bubnjeve kako bi probudili slonove iz dubokog sna, a šumski čuvar Gasiram Patra potvrdio je da su nakon toga životinje pobegle u džunglu.
 
"Slonove privlači miris mahue. Vole je jer je ukusna i moćna", rekao je Kartik Satjanarajan, izvršni direktor Wildlife SOS-a. Dodao je da mu se tvrdnje stanovnika čine neobičnim jer obično jedan slon pazi na ostatak krda.
 
Istraživanje iz 2020. objavljeno u časopisu "Biology Letters" otkrilo je da se slonovi mogu napiti od malih količina alkohola jer ne mogu da ga metabolišu na isti način kao ljudi, nezavisno od njihove veličine.
  • ...

    14.02.2023 23:57
    A sto su ih budili?
  • Zuzu

    15.11.2022 13:59
    Kao Rade R. On kad se napije, a napija se (pre)često, ne možeš ga probuditi. Bubnjeve još nismo probali! Ja se brate napijem ali ono je neviđeno.
  • Светозар Милетић

    15.11.2022 11:54
    Сада када им се свиди па се навуку :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja