Dvogodišnji dečak u Ugandi preživeo napad nilskog konja

Dvogodišnji dečak preživeo je napad nilskog konja u blizini svoje kuće na jugozapadu Ugande, objavio je danas BBC.
Dvogodišnji dečak u Ugandi preživeo napad nilskog konja
Foto: Pixabay
Kako se navodi, dečak Iga Pol igrao se u blizini obale jezera Edvard kada ga je napao nilski konj. 
Policija je saopštila da je nilski konj zgrabio mališana i progutao polovinu njegovog tela, a da je jedan lokalni stanovnik uspeo da odbije nilskog konja bacajući na njega kamenje.
Službe Ugande nadležne za divlje životinje osporile su taj izveštaj, rekavši za BBC da je dečak bio napadnut, a ne progutan.
 
Policija je navela da je nakon napada, koji se dogodio 4. decembra, mališan odvezen u obližnji medicinski centar gde mu je ukazana pomoć zbog zadobijenih povreda, a da je kasnije prebačen u bolnicu Bvera, gde je iz predostrožnosti dobio vakcinu protiv besnila.
 
Policija je saopštila da je to bio prvi put da je nilski konj izašao iz jezera i napao nekoga. Međutim, procenjuje se da te životinje, koje mogu da teže do 1,5 tona, ubiju oko 500 ljudi godišnje u Africi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.