Lovci u Teksasu mogu za 3.000 dolara da ubijaju divlje svinje iz helikoptera

Kompanija Helibejkon u teksaškom gradu Brajanu nudi lovcima da za 3.000 dolara dva sata iz helikoptera ubijaju divlje svinje, koje su se, kažu, preterano namnožile, iz svih mogućih vatrenih oružja.
Lovci u Teksasu mogu za 3.000 dolara da ubijaju divlje svinje iz helikoptera
Foto: Pixabay
Jedan od lovaca, student Mičel Birket, smatra da je ovo pravi način da se "kombinuje korisno i zabavno", prenosi Rojters.
Divlje svinje su u SAD dovezene pre nekoliko stotina godina i spadaju među invazivne vrste koje mogu da načine veliku štetu zemljoradnicima, a osim toga uništavaju biljke i kopaju zemlju.
Životinje koje mogu da imaju i preko 181 kilogram u Teksasu nemaju prirodne neprijatelje osim puma i aligatora, a njih jednostavno nema dovoljno da bi regulisali populaciju divljih svinja.
 
Prema proceni Teksaškog odeljenja za parkove i faunu, u SAD je u 2016. godini bilo oko 6,9 miliona divljih svinja, a od toga je 2,6 miliona primeraka ovih životinja živelo u Teksasu.
  • Lenka

    05.02.2023 16:47
    I vi ste dovezeni pre par stotina godina na američko tle. Takođe ste naneli veliku štetu i uništili sve pred sobom.
  • Joca

    05.02.2023 16:16
    "iz svih mogućih vatrenih oružja. "

    Ne može biti teksaškije odo ovoga!
    I love the smell of napalm in the morning.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.