Grbavi kit zaglavljen u reci u Bretanji našao put do mora

Grbavi kit zaglavljen od četvrtka na ušću jedne reke u Bretanji, u zapadnoj Francuskoj, uspeo je da pronađe put nazad do mora, saopštilo je tamošnje udruženje odgovorno za spasavanje životinja.
Grbavi kit zaglavljen u reci u Bretanji našao put do mora
Foto: Pixabay
Kit od sedam do deset metara uspeo je da pređe branu koja ga je sprečava da se vrati u more.
"Otišao je, otišao je", radosno su uzviknuli spasioci i nekoliko desetina posmatrača na brani elektrane u Ransu, ugledavši kita u okeanu.
Kit je se zaglavio u četvrtak pre podne. U reku je ušao jer je bila otvorena glavna brana elektrane. Borio se sam da se ponovo vrati u otvoreno more uprkos intervenciji spasilaca i ponovnog otvoranja kapije.
 
Ogromni sisar je, zahvaljujući opadajućoj plimi, i svim otvorenim branama, uspeo da jednu pređe od njih i vrati se svom okeanu.
 
Predstavnici elektrane su rekli da se dogodi da zaluta neki delfin dug dva do tri metra, ali ne i kitovi. Spasioci su rekli da su malo saznali o kitu, jedino da je dugačak od sedam do deset metara i da je mlada životinja. Nisu otkrili da li je u pitanju ženka ili mužjak i kako se kit našao na tom mestu.
 
Prema njihovim rečima, nema ničeg neobičnog da grbavi kit kruži Lamanšom, iako obično zaobilaze to područje zbog velikog pomorskog saobraćaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.