VIDEO: Objavljen snimak šimpanze koja nakon 28 godina zatočeništva prvi put vidi nebo

Snimak od kog se tope i najtvrđa srca prikazuje trenutak kada šimpanza, koja je korišćena za laboratorijska istraživanja, prvi put ugleda nebo.
Šimpanza koja ima 28 godina, po imenu Vanila, provela je duge godine zatočeništva u biomedicinskoj laboratoriji u Njujorku. U tom objektu životinje drže u kavezima i ne izlaze napolje. Dva puta je prebačena u druge ustanove, ali do sada nikada nije bila napolju.
Vanila je konačno smeštena u otvoreno sklonište za životinje na Floridi i sada ima mogućnost da istražuje površinu od tri hektara.
Na snimku je prikazana reakcija šimpanze koja prvi put u životu može da vidi celo, plavo nebo iznad svoje glave.
 
  • doktor

    02.07.2023 13:13
    Čovek je najveće zlo
    Čovek je, ipak, najveće zlo na planeti.
  • Pera Minhen

    29.06.2023 08:08
    Covek
    je najveca zivotinja.
  • Ja

    28.06.2023 16:58
    Bože moj
    Znam da trebaju experimenti da se rade na životinjama, ali ovo nema smisla. Zato nam priroda uzvraća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.