VIDEO: Uhvaćen najveći burmanski piton, dug više od pet metara i težak 56 kg

Dva lovca s Floride nedavno su uhvatila zmiju, koja se smatra najdužim invazivnim burmanskim pitonom ikad zabeleženim.
VIDEO: Uhvaćen najveći burmanski piton, dug više od pet metara i težak 56 kg
Foto: Pixabay (ilustracija)
Lovci Stiven Gota i Džejk Valeri uhvatili su ovu zmiju u nacionalnom rezervatu "Big Cypress" u južnoj Floridi početkom sedmice, a snimak borbe sa zmijom objavili su na društvenim mrežama.
Nakon hvatanja, oni su zmiju doneli u konzervatorijum, gde su zaposleni u organizaciji za zaštitu prirode izjavili da je zmija duga pet metara i 79 centimetara i teška oko 56 kilograma. Njenu dužinu uporedili su s visinom odrasle žirafe.
Najduža zmija prethodno zabeležena na Floridi, takođe burmanski piton, bila je duga pet metara i 48 centimetara. 
 
Jedan od biologa u rezervatu na Floridi - Ijan Isterling naveo je da postoje znakovi da se zmije ove vrste povećavaju.
 
Burmanski pitoni poreklom su iz jugoistočne Azije i smatraju se invazivnom vrstom na Floridi. Pitoni se obično nalaze u blizini močvara ili otvorenih vodenih tela. Zbog svoje veličine i snage pretnja su autohtonim divljim životinjama i ekosistemima južne Floride.
 
  • Petar Pan

    29.07.2023 19:28
    Hvataju ih jer su invazivna vrsta , Severna Amerika-Florida , nisu njihovo prirodno stanište.Neki ljubitelj zmija ih je pustio u prirodu i sad prave problem .A love ih zato što je država Florida raspisala novčanu nagradu za svakog uhvaćenog pitoma.
  • Mare

    28.07.2023 19:10
    Uhvaćen!
    Nije mi jasno zašto ih hvataju. Za cipele, tašne, dokazivanje, studije, nauku
    ? Nek idu zmije svojim putem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.