Morske kornjače napale kupače u Hrvatskoj: "Kao da vas neko uhvati ogromnim klještima"

Morska kornjača nedavno je napala ženu i muškarca na Čiovo u Hrvatskoj, a žena koju je ugrizla kornjača ispričala je da u trenutku nije znala šta ju je snašlo, već je samo osetila veliki bol.
Morske kornjače napale kupače u Hrvatskoj: "Kao da vas neko uhvati ogromnim klještima"
Foto: Pixabay
"Bol je bila kao da vas neko ogromnim klještima uhvati, zarije vam to u kožu i stiska, dok je ćerka plakala i vikala 'neću da mi mama umre'", ispričala je Anita Dadić za Dnevnik hrvatske Nove TV.
Kako je ispričala, kupala se nekoliko metara od plaže, a onda je usledio napad od kojeg je, srećom, spasao suprug.
"Ja sam samo osetila kako me nešto zgrabilo. Vrištala sam iz petnih žila i dozivala muža, 'Ante‘'. Okrenula sam se i ugledala to nešto ogromno smeđe", ispričala je Anita.
 
Njen suprug Ante kaže da uopšte nije razmišljao šta se dešava, već se bacio i to nešto odgurnuo.
 
"Tek kad sam odgurivao video sam po peraju da je to kornjača, od 80 do 100 centimetara sigurno", rekao je Ante Dadić.
 
Dadić je ispričao kako je kornjača njegovu suprugu ugrizla iznad leđa, kao i da je rana odmah prokrvarila i pomodrela.
 
Muškarac koji je takođe imao blizak susret sa ogromnom morskom kornjačom, Trogiranin M. M.(32), na letovanje je došao sa devojkom i bebom od šest meseci. Njega je kornjača napala na plaži u Slatinama, piše splitska Slobodna Dalmacija.
 
"Zaplivali smo s malenom, krenuli lagano u dubinu, a kako ja stalno ronim u tom delu, ispod malene sam je odmah uočio. Šta da vam kažem, susret oči u oči s kornjačom od 50-ak kilograma. Upućeni kažu da je, s obzirom na toliki broj kilograma, poprilično stara. Reč je o ženki, a ja pretpostavljam da je tu negde položila svoja jaja. Otuda i njena agresivnost", ispričao je M. M.
Dodaje i da je kornjačina glava bila velika kao dve ljudske, a ona cela prekrivena školjkama.
 
"Na kratko sam izašao iz mora, da proverim uznemirenu devojku i bebu i onda se ponovo vratio u more, na mesto 'susreta'. Ponovo je krenula za mnom, uspeo sam da je snimim, s obzirom na to da mi niko nije verovao", kazao je M. M, prenosi 24sata.
 
Srećom kornjača ga nije ugrizla i povredila, kao u gorepomenutom slučaju.
 
Kornjače inače ne napadaju ljude, ali ako se osetila ugroženom zbog položenih jaja, nikad ne znate šta od nje možete da očekujete, zaključuje M. M. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.