VIDEO Jedina na svetu: Jednobojna žirafa rođena u zoo vrtu u Tenesiju

Zoo vrt u Tenesiju dobio je novog stanovnika - jednobojnu žirafu.
Ženka žirafe rođena 31. jula, za koju se veruje da je jedini takav primerak na svetu, potpuno je braon boje, umesto da ima prepoznatljive šare.
Mladunče brzo raste i već je visoko 1,83 metra, a o njemu brinu majka i osoblje vrta, piše "Gardijan".
Svaka žirafa, sem novorođenčeta iz Tenesija, ima jedinstvene šare, a svaka od tamnih fleka ima pojačanu prokrvljenost koja olakšava termoregulaciju ovih velikih sisara.
 
Iz Zoo vrta se nadaju da će neobična beba pomoći da se pažnja javnosti usredsredi na ovu vrstu koja je sve bliže istrebljenju. Naime, više od 40 odsto divljih žirafa je istrebljeno u poslednje tri decenije.
 
U toku je javni konkurs za izbor imena za novu žirafu, a u uži izbor ušli su Kipeki, što na svahili jeziku znači "jedinstvena", Firajali, što znači "neobična", Šakiri - "ona je najlepša" i Džamila - "Lepotica".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Devet najagresivnijih rasa pasa na svetu

Određene rase pasa sklone su agresivnom ponašanju, zbog čega se ne preporučuju neiskusnim vlasnicima koji nemaju dovoljno vremena za dresuru i socijalizaciju.

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.