FOTO, VIDEO: Sa kamiona u Kanadi ispale košnice s pet miliona pčela, vozač zadobio 100 uboda

Policija je zatražila pomoć pčelara, nakon što su s kamiona u Kanadi pale košnice s pet miliona pčela, koje su nanele više od 100 uboda vozaču, prenosi BBC.
FOTO, VIDEO: Sa kamiona u Kanadi ispale košnice s pet miliona pčela, vozač zadobio 100 uboda
Foto: Beta/AP
Košnice su transportovane kamionom, a do incidenta je došlo u sredu nakon što su popustili remeni kojima su bile osigurane, tako da su pale na put.
Vozač kamiona je pretrpeo više od 100 uboda jer nije nosio pčelarsko odelo. Ukazana mu je lekarska pomoć, a lekari su rekli da njegovo stanje nije ozbiljno.
Kada je pčelar Majkl Barber stigao na lokaciju, ugledao je "oblak pčela koje su bile veoma ljute i zbunjene".
 
On je nakon incidenta u Barlingtonu u Ontariju rekao za BBC da dosad u životu nije video nešto slično, a pčelarstvom se bavi 11 godina.
 
 
Vozači koji su se našli u blizini kamiona, kao i pešaci, upozoreni su da se udalje.
 
Košnice su se rasule u radijusu od 400 metara, a nakon nekoliko sati, većina pčela se vratila u njih.
 
 
Ipak, nekoliko stotina insekata nije preživelo, a i neki pčelari koji su pomagali policiji zadobili su ubode, navodi BBC.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.