Nosorog ubio radnicu zoo vrta u Salcburgu

Nosorog u zoološkom vrtu u Salcburgu je pri jutarnjem hranjenju napao i ubio 33-godišnju timariteljku životinja i teže povredio 34-godišnjeg timaritelja.
Nosorog ubio radnicu zoo vrta u Salcburgu
Foto: Pixabay
Nesreća se dogodila u ponedeljak rano ujutro u ograđenom prostoru s belim nosorozima, od kojih je jedan napao i usmrtio timariteljku životinja i ozbiljno povredio kolegu koji joj je priskočio u pomoć. 
Muškarac je zbog teških povreda prebačen u bolnicu, javila je nemačka agencija dpa.
Zoološki vrt je zbog incidenta zatvoren od ponedeljka. Policija istražuje okolnosti nesreće, a dodatne informacije će otkriti na konferenciji za medije.
 
Više incidenata desilo se poslednjih godina u zoološkom vrtu u Salcburgu. Timaritelji su, između ostalog, morali da love odbegle pingvine i geparde.
 
Ovo, takođe, nije prva smrtonosna nesreća takve vrste u Austriji. U bečkom zoološkom vrtu Šenbrun 2002. godine poginula je timariteljka kada ju je napao jaguar. Drugi zaposleni istog zoološkog vrta je život izgubio 2005. pošto ga je kljovama probo slon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.