FOTO: Rođeno mladunče veoma retkog sumatranskog nosoroga

U nacionalnom parku u Indoneziji na svet je došlo retko mladunče sumatranskog nosoroga, a to je drugo mladunče ugrožene vrste koje je u ovoj godini okoćeno u tom parku.
Muško mladunče na svet je došlo nakon parenja mužjaka po imenu Harapan i ženke koju su čuvari nazvali Dalila.
 
Otkad se 2012. okotio Andatu, reč je o petom mladunčetu koje je na svet došlo u zaštićenom području za nosoroge, sumatranskom nacionalnom parku "Way Kambas", koji se prostire na 1.300 kilometara kvadratnih u pokrajini Lampung.
Andatu je bio prvi sumatranski nosorog koji je u Indoneziji na svet došao u zatočeništvu.
 
"Zahvalni smo na rođenju petog mladunčeta jer to pokazuje  predanost indonežanske vlade u nastojanju da se očuvaju nosorozi, naročito retka vrsta sumatranskog nosoroga", rekla je ministarka životne sredine i šumarstva Siti Nurbaja.
Tek okoćeno mladunče još nije dobilo ime i prvo je mladunče sedmogodišnje Dalile, drugog nosoroga koji je na svet došao u ovom parku.
 
 
Mužjak Harapan nekadašnji je stanovnik zoološkog vrta u američkom Sinsinatiju. Rođen je 2007, a stanovnik parka postao je ponovo 2015. 
 
Harapan je poslednji sumatranski nosorog kog je Indonezija posudila američkom zoološkom vrtu, a potom je vraćen u domovinu.
 
U saopštenju ministarstva se ističe da više nema sumatranskih nosoroga koji žive bilo gde drugde osim u Indoneziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.