Prva "pet frendli" opština: Novi Beograd dozvolio uvođenja ljubimaca u zgradu

Skupština Gradske opštine Novi Beograd usvojila je odluku o uvođenju kućnih ljubimaca u prostorije opštine, čime je i zvanično postala "pet frendli" opština.
Prva "pet frendli" opština: Novi Beograd dozvolio uvođenja ljubimaca u zgradu
Foto: Pixabay
Odluka o uvođenju kućnih ljubimaca u prostorije opštine Novi Beograd usvojena je na sednici Skupštine opštine 29. decembra 2023. godine.
 
Uvođenje pasa i mačaka dozvoljeno je u šalter salu, uslužni centar, sve sale u zgradi opštine, kao i u prostorije mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Beograd.
Odlukom je precizirano da psi moraju biti na povodcu, mačke u transporteru, te da uvođenje opasnih pasa nije dozvoljeno.
 
Pored ovih uslova, navedeno je da kućni ljubimci koje građani povedu sa sobom u prostorije Opštine moraju biti vakcinisani protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo.
Prema rečima predsednika opštine Bojana Bovana, uvođenje kućnih ljubimaca u tačno određene prostorije opštine, nastavak je brige lokalne uprave u oblasti zaštite životrinja i kućnih ljubimaca.
 
"Nadamo se da će ova odluka biti od velike koristi vlasnicima kućnih ljubimaca. Uz pomoć lokalnog tima volontera ARS Novi Beograd želimo da premostimo neku vrstu jaza između njih i onih sugrađana koji nemaju ljubimce i uvedemo veći komunalni red", kaže Bovan.
 
On dodaje da je tokom prošle godine je štampano i na ulaze zgrada na Novom Beogradu zalepljeno 5.000 plakata kojima se apeluje na vlasnike kućnih ljubimaca da vode računa o higijeni.
  • Jasmink

    22.04.2024 14:17
    Svaka čast!
    Ne mora se voleti pas i mačka, ali se mora poštovati svako živo biće. Svaka živa duša ima pravo na dostojan život. Ovi što đisle da su samo oni bitni, a životinje su glupost, obavezno da izmu ljubimca. Naučiče ih empatiji! Pošto njihovi komentari ukazuju na nedostatak ljudskosti i empatije za SVA živa bića. Kp me voči životinje, ne voli ni ljude. Gomila serijskih ubica je povređivala prvo životinje... Opštini čestitam, tako se ulazi u Evropu.
  • Limburg

    22.01.2024 13:42
    @Trt
    Zao mi je sto ste toliko frustrirani i puni mrznje.
    I vi i vasa porodica i deca prdite i proizvodite izduvne gasove, a ne dajete ni kozu ni mleko ni sir, pa niko ne pise po komentarima da nemate pravo na zivot i da decu radjate zbog sopstvenih narcisoidnih hirova, zar ne.
  • Ljubimci

    13.01.2024 15:02
    Imaju prednost
    Još malo moći , ljubimci će moći da uđu a vlasnici će čekati ispred. A službenici če na obuku u ophođenju sa psima i mačkama ( plus kurs stranog jezika ako je ljubimac iz inostranstva). Ležiš u stanu a pored kod komšije zavija pas, pa ti sutra na posao tako odmoran.....ljubimci će imati i glas više ( kad uđu u skupštinu) ....a i moraćemo da ustanemo da sednu kad uđu u autobus. ( Volim pse i mačke ali preteruje se)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.