VIDEO Prvi put snimljeno: 700 malih pingvina skočilo sa litice od 15 metara

Gotovo 700 mladunaca carskog pingvina snimljeno je kako prvi put zaranja u hladne antarktičke vode skačući sa ledene litice visoke 15 metara.
VIDEO Prvi put snimljeno: 700 malih pingvina skočilo sa litice od 15 metara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema rečima stručnjaka, njihov zadivljujući skok smatra se ključnim "obredom" prelaska u odrasle za mlade pingvine. To je ujedno i njihovo prvo plivanje. 
 
Ovo je prvi put da je ovaj događaj snimljen kamerom, a snimak će biti deo dokumentarne serije pod nazivom "Tajne pingvina".
Iako mladunci carskih pingvina obično prvi put skaču sa samo nekoliko metara visine u okean ili skliznu u more sa snega, u neverovatnom videu koju je snimio istraživač "National Geographica" Berti Gregori, oko 700 mladunaca skače sa visoke ledene litice.
 
"To se zove perjanje, kada otplivaju prvi put", rekao je Gregori za "Good Morning America". 
On je kampovao na Antarktičkom poluostrvu gde je pratio jato mladunaca pingvina oko dva meseca pre nego što je kroz objektiv svoje kamere svedočio ovom neverovatnom trenutku.
 
"Obično skaču s morskog leda koji je visok jedan ili dva metra, ali primetio sam da se ova grupa kreće prema drugom mestu. Pa sam dron digao tamo da vidim šta se događa i shvatio da se grupišu na ivici ogromne ledene litice od 15 metara", dodao je on.
 
 
Dronom je snimio prizor pingvina koji stoje na ivici litice i gledaju dole u okean. Napokon je jedan neustrašivi pingvin hrabro skočio u vodu. 
 
"Jedan po jedan počeli su da skaču sa ledene litice kako bi prvi put zaplivali u Južnom okeanu", rekao je Berti.
  • Dana

    21.04.2024 18:35
    Nasa planeta
    Prelepa je nasa planeta. Covek, na zalost, cesto zaboravlja da je samo njen mali deo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.