Japan dozvolio lov na kitove perajare

Japan će dodati kitove perajare na svoju listu za komercijalni lov, izjavio je danas portparol japanske vlade Jošimasa Hajaši.
Japan dozvolio lov na kitove perajare
Foto: Pixabay (ilustracija)
Hajaši je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da su kitovi važni resursi ishrane i da bi trebalo da budu održivo korišćeni, preneo je Rojters.
Japan je nastavio komercijalni lov na kitove u svojim teritorijalnim vodama 2019. godine nakon što se povukao iz međunarodnog tela koje reguliše komercijalni lov na morske sisare - Međunarodne komisije za lov na kitove (IWC).
Japanska Agencija za ribarstvo trenutno ograničava komercijalni lov na kitove na tri relativno manje vrste. 
 
IWC zabranjuje komercijalni lov na kitove.
  • Nada

    10.05.2024 22:31
    Da mozda u budućnosti
    Shvatimo da se ne moraju ubijati divna bića koja dele ovu planetu s nama, ili bar ne do granice istrebljenja
  • Delboj

    10.05.2024 18:43
    Zločin
    I oni da se zovu civilizovanom nacijom. Sramota.
  • Marija

    09.05.2024 14:55
    Kako jesti psa? To su nam kucni ljubimci, doduse nema nista ljepse od malog jagnjeta ili jareta, teleta pa ljudi jedu, uzas jedan. Kitovi nam nisu bliski i sta znam opet je steta ubijati bilo sta, ali treba narod da se hrani

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Devet najagresivnijih rasa pasa na svetu

Određene rase pasa sklone su agresivnom ponašanju, zbog čega se ne preporučuju neiskusnim vlasnicima koji nemaju dovoljno vremena za dresuru i socijalizaciju.

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.